WINKEL

Hoe wordt de winkel weer gezellig?

Heel gemakkelijk! Je kunt namelijk de akoestiek in de winkel verbeteren. Afhankelijk van wat je verkoopt in jouw winkel, zal de akoestiek van de ruimte bepalend zijn voor de sfeer. In een kledingwinkel zijn het vooral de stoffen van de kleding die het geluid absorberen. Maar in een winkel voor huishoudelijke apparatuur zullen de producten het geluid eerder reflecteren dan absorberen. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld een fietsenwinkel, een slagerij, een kapsalon of een supermarkt.

Een trend die vandaag de dag veel te zien is, is een ruimte waar vooral de constructiematerialen in het oog springen. Ruwe betonnen balken en platen, harde vloeren en metalen buizen geven het interieur een modern en stoer uiterlijk. Voor de akoestiek zijn deze materialen echter geen feest. Alle frequenties worden net zo hard weer de ruimte in gestuurd, met een rumoerige winkel als gevolg.

De oplossing voor winkels.

Gelukkig kun je eenvoudig de akoestiek in de winkel verbeteren. Door het gebruik van het kaderloos fotopaneel met een print van bijvoorbeeld een gemetselde muur of traanplaat kan het stoere uiterlijk van de winkel gehandhaafd worden. Zo kunnen deze panelen aan de muur of aan het plafond worden bevestigd. Bij een hoog plafond kan ook gebruik worden gemaakt van het akoestisch plafondeiland, geleverd inclusief montagebeugels met verschillende afhanghoogtes. Hierdoor komen de panelen een stukje lager te hangen waardoor ze meer effect hebben.

Natuurlijk kan er ook worden gekozen voor panelen met andere vormen, zoals rond, driehoekig of ellips. In onze webshop zijn de meeste oplossingen kant en klaar te vinden en te bestellen.

Hoe verder

Weet je al wat je wilt? Ga dan meteen naar onze webshop.

Wil je een offerte opvragen?

Vul dan het contactformulier in.

Winkels akoestiek plafond