In de uitlegvideo Akoestisch Fotopaneel laten wij je zien hoe je het akoestisch fotopaneel ARP zelf in elkaar zet. Dit paneel is de ideale akoestische oplossing voor op werk of thuis. Het is een mooi, effectief product en je inrichting wordt er een stuk gezelliger van.

Wat is een akoestisch fotopaneel precies?

Ons akoestisch fotopaneel bestaat uit een aluminium frame, een polyesterwol vulling en een akoestisch doorlatend fotodoek. Het fotopaneel bestaat dus uit 3 delen. Je zet het akoestisch paneel stap voor stap in elkaar.

Hoe werkt een akoestisch paneel?

Door delen van de muur of het plafond te bedekken met een zacht absorberend materiaal worden harde oppervlaktes en dus ongewenste reflecties verminderd. Dit kan door middel van het plakken van absorberend materiaal als steenwol aan de muur. Dat is effectief maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom bieden wij de mogelijkheid om dit absorberende materiaal, het zogeheten polyesterwol, netjes weg te werken achter een foto of schilderij. Leuk, snel en gemakkelijk!

Hoe zet je een akoestisch fotopaneel in elkaar?

Als eerste verbind je de aluminium delen met elkaar met behulp van de meegeleverde driehoekjes. In de aluminium delen zijn gaatjes voorgeboord zodat je het frame kunt ophangen aan de muur.  Als je het frame in elkaar hebt gezet teken je de gaatjes af op de muur. Zorg ervoor dat het frame goed waterpas hangt. Boor de gaatjes, gebruik de meegeleverde grijze pluggen en schroef het frame vast aan de muur.

Vervolgens plak je aan de harde kant van het witte polyesterwol de stukjes dubbelzijdig tape op. De klittenband kant komt op het polyesterwol en de plakkant op de muur. Als je alle delen in het frame hebt geplakt ga je het fotodoek op het frame spannen. Dit doe je door als eerste een hoek vast te maken. Schuif de kunststof pees in de uitsparing in het frame. Vervolgens doe je hetzelfde bij de andere 3 hoeken en vanuit de hoeken duw je de pees naar het midden van het frame.

Als je alle kanten in het frame hebt geschoven is het fotodoek strak gespannen en klaar voor gebruik. Zie je op bepaalde plekken dat het fotodoek niet helemaal straks zit, haal dan dat deel los en maak het opnieuw vast. Zorg dat het fotodoek goed gelijkmatig verdeeld is.

uitlegvideo akoestisch fotopaneel