THUIS

Wil je de akoestiek thuis verbeteren?

Heb je problemen met de akoestiek in de keuken, in de woonkamer of is het rumoerig in meerdere ruimtes? Dan kan de nagalm op diverse manieren worden teruggebracht naar een leefbaar niveau. Hierbij geldt natuurlijk dat alle kleine beetjes helpen. Gordijnen, een tapijt, stoelen of een bankstel. Alleen is dit vaak niet voldoende. Daarom bieden wij een aantal mooie oplossingen.

Hoe verbeter je de akoestiek in de keuken, woonkamer of gang?

Kun je elkaar tijdens het eten aan tafel of tijdens het natafelen nauwelijks verstaan? Dan doe je er goed aan om absorptie aan te brengen aan de muur of aan het plafond. In de keuken is ruimte aan de muur vaak schaars, waardoor het akoestische plafondeiland een geschikte oplossing is.

Het akoestische plafondeiland is er in 3 varianten; een zwevend eiland met frame, een kaderloos eiland en een paneel dat direct tegen het plafond wordt gelijmd. En het leuke van al deze oplossingen is dat een aanwezige lamp er gewoon doorheen gevoerd kan worden. Daarnaast kan bij het zwevende plafondeiland worden gekozen voor meerdere kleuren.

Twijfel je een beetje aan de werking van bovenstaande producten? Kijk dan eens naar de video onderaan deze tekst. Daarin zie je hoe wij akoestische plafondeilanden hebben opgehangen in een ruimte waar een lange nagalm aanwezig was. Het resultaat is, al zeggen we het zelf, verbluffend!

Welke akoestische producten voor thuis zijn er nog meer?

Wil je toch voor een oplossing aan de muur, dan kun je met het akoestisch fotopaneel op een speelse manier de sfeer en de akoestiek verbeteren. Zou het niet geweldig zijn als je jouw favoriete vakantiefoto iedere dag levensgroot in de keuken of kamer aan de muur ziet? Of wat dacht je van een familie- of gezinsfoto, in kleur of juist in zwart wit?

Naast het fotopaneel hebben we ook wandpanelen met een effen kleur. Hierdoor pak je de akoestiek nog steeds op een effectieve wijze aan, maar het valt een stuk minder op. Het ARP Ultra Wandpaneel is in diverse kleuren leverbaar en kan met een aluminium of wit frame worden geleverd.

Ben je in een creatieve bui en wil je een akoestisch wandpaneel helemaal zelf ontwerpen? Dat kan ook, met het ARP Fabric Wandpaneel, bestaande uit de blazer stof van het merk Camira. Aangezien dit product maatwerk is, kun je dit niet kant en klaar in onze webshop bestellen. Neem daarom gewoon even contact op via onderstaande formulier.

Hoe verder

Weet je al wat je wilt? Ga dan meteen naar onze webshop.

Wil je een offerte opvragen?

Vul dan het contactformulier.

Onze meest gekozen akoestische panelen voor thuis: