/Restaurant
Restaurant2018-12-10T15:50:08+00:00
RESTAURANT

Wil je de akoestiek in jouw restaurant verbeteren?

Dat snappen wij. Je wilt tenslotte dat je gasten het naar hun zin hebben. Ze verwachten goed eten, een goede bediening én een prettige ambiance. Door ervoor te zorgen dat het je gasten aan niets ontbreekt, hoop je dat ze langer blijven zitten, meer consumeren en uiteindelijk nog eens terugkomen.

Waarom het verbeteren van de akoestiek zo belangrijk is.

Een prettige ambiance hangt af van een aantal factoren. Een goede akoestiek is zo’n belangrijke factor. Er is niets zo vervelend als een rumoerige ruimte waar gasten elkaar nauwelijks kunnen verstaan onder het eten, of tijdens het voeren van een goed gesprek.

Denk aan het geluid van spelende of huilende kinderen, krassend bestek over een bord of schoenhakken die weerkaatsen van de vloer. Met als gevolg dat jouw gasten het restaurant na het eten verlaten met een minder goede ervaring. En dat terwijl het eten en de bediening juist ontzettend goed waren! +1 voor de concurrent, -1 voor jouw beoordeling op IENS.

Maar hoe kun je de akoestiek in je restaurant verbeteren?

Gelukkig is het vrij eenvoudig om de akoestiek in een restaurant, bar of cafe aan te pakken. Het verbeteren kan op verschillende manieren. Zo kunnen er akoestische panelen worden opgehangen aan het plafond, maar ook op verschillende plekken aan de muur. Hierbij kan gekozen worden voor een opvallend of onopvallend ontwerp. Voor een opvallend ontwerp aan de muur kun je bijvoorbeeld stoere foto’s of felle kleuren gebruiken. Aan het plafond kan een rustige, effen kleur juist weer beter zijn voor het eindresultaat.

Afhankelijk van de grootte en inrichting van de ruimte kunnen ook complete delen van de muur of het plafond worden voorzien van absorberend materiaal. Ook hier kan weer gebruik gemaakt worden van een opvallend of onopvallend ontwerp. Afhankelijk van het gekozen ontwerp sla je dus 2 vliegen in 1 klap: Een betere akoestiek en een positieve bijdrage aan een mooier interieur.

Hoeveel akoestische panelen zijn er nodig?

Om de akoestiek te verbeteren behandel je de muren of het plafond voor ongeveer 30 tot 40 procent van het vloeroppervlak met absorberend materiaal. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen of het installeren door ons te laten uitvoeren. Zo makkelijk kan het dus zijn!

Hoe verder

Weet je al wat je wilt? Ga dan meteen naar onze webshop.

Wil je een offerte opvragen?

Vul dan het contactformulier.

Horeca akoestiek
Onze meest gekozen akoestische panelen voor restaurants: