FITNESSCLUB & SPORTHAL

Veel lawaai in de fitnessclub of sporthal?

In de fitnessclub, sporthal en voetbalzaal wordt hard getraind. En waar hard getraind wordt, daar wordt ook veel herrie gemaakt. Omdat sportruimtes vaak hoog zijn, veel vierkante meters bevatten en er relatief veel harde materialen worden gebruikt, is de gevreesde ‘nagalm’ ook in groten getale aanwezig. Resultaat; 1 grote galmbak.

Zet je in een fitnessclub ook de geluidsinstallatie nog eens lekker hard aan, dan is het feest compleet. Door het kabaal gaan mensen harder praten en ontstaat het zogenaamde ‘Lombard’ effect. Vervelend en niet nodig. Veel sporters maken bovendien gebruik van hun zelf meegebrachte mp3-speler en hebben daarom helemaal geen baat bij luide muziek in de sportruimte.

Na een dag hard werken is het heerlijk om naar de sportschool te gaan om stoom af te blazen. Sporten is goed voor het lichaam en zorgt ervoor dat symptomen als stress worden verminderd. Maar door het geluidsniveau bevindt men zich langdurig in een rumoerige ruimte. Het is wetenschappelijk aangetoond dat wanneer men lang genoeg in een ruimte verblijft met een geluidsniveau van 65dB of hoger, dit enorm veel stress kan veroorzaken. Om je een idee te geven van hoeveel 65dB is, zie de afbeelding hiernaast.

Kortom; het is daarom van groot belang om de akoestiek te verbeteren in de fitnessclub en sporthal.

De oplossing voor fitnessclub en sporthal.

Hoe kun je de akoestiek in de fitnessclub of sporthal verbeteren? Zoals je hebt kunnen lezen is het essentieel dat een ruimte waar veel mensen aanwezig zijn, een goede akoestiek heeft. Dit wordt bereikt door het plaatsen van akoestische panelen die de reflecties absorberen. Het absorberen van deze reflecties brengt de rust weer terug en zorgt ervoor dat mensen na een avond inspanning weer ontspannen naar huis toe gaan.

Heb je een prachtig ingerichte fitnessclub en wil je dat de akoestische panelen zo min mogelijk opvallen? Dan kies je voor panelen in dezelfde kleuren die voor de muur of het plafond zijn gebruikt. Wil je dat ze juist lekker opvallen? Dan kies je voor een trendy kleur of kunst.

decibel overzicht
Hoe verder

Weet je al wat je wilt? Ga dan meteen naar onze webshop.

Wil je een offerte opvragen?

Vul dan het contactformulier in.

sporthal akoestiek