CALLCENTER

Slechte akoestiek in het callcenter?

De akoestiek in een callcenter is vaak verre van optimaal. Er wordt veel geïnvesteerd in middelen als bureau’s en bureaustoelen, computers en headsets. Maar de akoestische eigenschappen van de ruimte worden daarmee vergeten. Logisch, aangezien bij het inrichten de medewerkers nog niet aan het werk zijn. Het is stil in de ruimte en de prioriteit ligt bij het ergonomisch inrichten van de belplekken. Maar wanneer eenmaal de eerste operationele maandagochtend is aangebroken, barst het kippenhok los. En dat is best jammer, want met slechte akoestiek zullen de resultaten niet optimaal zijn.

Door werknemers wordt een rumoerige werkplek als storend ervaren. Het blijkt zelfs een enorme bron van stress te zijn. Uit recente onderzoeken is gebleken dat het dagelijks werken in een rumoerige omgeving de kans op ‘serieuze hartproblemen’ verdubbelt. Ook kan het gehoor beschadigen, wordt men er dikker van en zouden rokers hierdoor vaker een rookpauze houden. Niet de resultaten waar de werkgever en de werknemer op zitten te wachten.

De akoestische oplossing voor een callcentrum.

Gelukkig zijn er diverse effectieve oplossingen te bieden die snel en eenvoudig kunnen worden toegepast. Welke oplossing gebruikt wordt is vooral afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever.  Een veel gehoord argument is dat men geen hokjes wil creëren om de ruimte zo open mogelijk te houden. Dat kan natuurlijk. In plaats van het gebruik van akoestische bureauschermen kunnen akoestische plafondeilanden boven de belplekken worden geïnstalleerd. Deze plafondeilanden worden standaard in de kleur wit geleverd en zijn in diverse maten beschikbaar. Ook zijn er plafondeilanden in kleur leverbaar.

Door het gebruik van plafondeilanden in combinatie met akoestische fotopanelen aan de wand zal de ruimte een stuk rustiger gaan klinken. Houd er wel rekening mee dat het geluid nooit helemaal geabsorbeerd wordt. Dit kan alleen bereikt worden wanneer men gebruik maakt van aparte kantoren.

Het resultaat van akoestische plafondeilanden.

Callcenter agenten kunnen weer telefonische gesprekken voeren in volle concentratie. Een blije medewerker, een blije klant dus een beter resultaat en meer omzet.

Hoe verder

Weet je al wat je wilt? Ga dan meteen naar onze webshop.

Wil je een offerte opvragen?

Vul dan het contactformulier in.

akoestiek op kantoor
Onze meest gekozen akoestische panelen voor callcenter: