callcenter met akoestische plafondeilanden

Bij veel bedrijven wordt voor een open inrichting in hun callcenter gekozen, om zo de sfeer te behouden en het werken (en denken) in hokjes tegen te gaan. En terecht. De open structuur bevordert een goede communicatie en draagt bij aan een prettige sfeer en collegialiteit.

Het nadeel van een open inrichting is dat de ruimte snel rumoerig wordt. Zeker als er veel medewerkers tegelijk aan het telefoneren zijn. Dit was ook bij telecomprovider Simyo het geval. Daarom vroegen zij ons om iets aan de akoestiek te doen.

Aan de wand of aan het plafond?

De inrichting van het callcenter gedeelte bij Simyo bestaat uit 6 ‘eilanden’ van ieder 8 werkplekken, waar in totaal 48 medewerkers aan het werk zijn. Op drukke momenten kan het voorkomen dat er meer dan 40 mensen tegelijk aan het telefoneren zijn. Voor zichzelf, maar ook voor medewerkers van een naastgelegen afdeling, werd de daarbij horende geluidsoverlast als erg storend ervaren.

Om de open inrichting te behouden is gekozen voor akoestische plafondeilanden die vlak onder het aanwezige systeemplafond werden geïnstalleerd. Per eiland zijn 4 witte plafondeilanden van 120 x 240 cm opgehangen. Door de plafondeilanden direct boven de medewerkers te hangen worden werk- en spraakgeluiden nu voor 95% geabsorbeerd.

Het resultaat

Het resultaat is een rustig klinkend callcenter waar volop getelefoneerd kan worden zonder dat andere medewerkers hier hinder van ondervinden. Een manager van Simyo kwam zelfs met de volgende reactie; “De eerste paar dagen na oplevering dacht ik dat er helemaal niet meer gebeld werd, zo stil klonk het.” Wij van Akoestiek op werk zijn trots op onze bijdrage en zien dit uiteraard als een groot compliment.

simyo callcenter akoestisch plafondeiland

Wil jij ook de akoestiek verbeteren in het callcenter?

Wordt er veel getelefoneerd waardoor de medewerkers last van elkaar hebben, maar wil je wel een open structuur behouden? In een callcenter met akoestische plafondeilanden is dit niet langer een probleem. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte op maat. Weet je al wat je wilt? Ga dan meteen naar de webshop.