AKOESTIEK VERBETEREN

Akoestiek verbeteren op werk of in huis is goed voor iedereen. Je creëert rust en daardoor meer werk- en woonplezier.

Akoestiek kun je op verschillende manieren verbeteren. De meest gebruikelijke manier is door het installeren van akoestische panelen. Deze panelen, ook wel akoestiek panelen of akoestische schilderijen genoemd, worden aan de muur of aan het plafond bevestigd.

Wij van Akoestiek op Werk verbeteren de akoestiek met name in restaurants, kantoren, callcentra en woonkamers. Dit doen wij vooral door gebruik te maken van akoestische panelen. Een veel gebruikte oplossing is het fotopaneel, voorzien van een mooie foto of print naar keuze. Maar ook het plafondeiland met witte of gekleurde coating aan de zichtzijde wordt vaak ingezet. Met name in ruimtes waar weinig tot geen plek aan de muur is, is het plafond een goede keuze.

Is akoestiek verbeteren duur?

Dat is vooral afhankelijk van de grootte van de ruimte. Daarnaast speelt de keuze van het soort akoestisch product een belangrijke rol. De werking van onze akoestische oplossingen, oftewel de absorptiewaarde, verschilt en hangt vooral af van de dikte van het absorptiemateriaal. Zo bestaat het Plafondpaneel Direct uit een dikke plaat steenwol van 40mm. Dit paneel wordt met speciale kit direct tegen het plafond verlijmd. Het Plafondeiland is met 25mm een stukje dunner maar wordt met hangers onder het plafond gehangen. Hierdoor ontstaat er een spui tussen het paneel en het plafond met een dubbele werking als resultaat. Onze akoestische oplossingen kunnen vrij eenvoudig zelf worden geïnstalleerd waardoor de kosten lager blijven. Natuurlijk is installeren door ons ook mogelijk, wij hanteren fatsoenlijke tarieven.

Ik wil de akoestiek verbeteren, hoe gaat dat in zijn werk?

Op basis van toegestuurde foto’s of een door ons uitgevoerd locatiebezoek, maken wij een voorstel voor de verbetering van de akoestiek in de gewenste ruimte(s). Wij bieden veelal 2 oplossingen met verschillende prijzen. Zo kun je als klant kiezen voor de meest geschikte oplossing, of voor een akoestische oplossing die wat minder kost maar die zeker effectief is. Besluit je om een akoestisch wandpaneel of plafondeiland zelf te gaan installeren, dan bestel je eenvoudig de gewenste producten. Na betaling wordt jouw akoestische oplossing door ons gefabriceerd en afgeleverd. Wil je de plafondpanelen door ons laten installeren, dan plannen we na betaling een installatiedag in. De levertijd bedraagt ca. 3 weken.

Kan ik ook zelf akoestische panelen maken?

Ja, dat kan zeker! Sterker nog, we hebben een DIY artikel geschreven waarin we stap voor stap uitleggen hoe je een akoestisch wandpaneel maakt. Je kan dit artikel hier vinden! Of wij niet liever akoestische panelen verkopen? Natuurlijk willen we dat, maar we vinden het ook belangrijk dat onze klanten voldoende informatie krijgen over hoe akoestiek werkt. En daarmee hoe een akoestisch paneel werkt. Hierdoor maken we het gemakkelijker om de juiste keuze te maken.

akoestiek verbeteren
akoestiek verbeteren
Weet je na het lezen genoeg over akoestiek verbeteren?

Kijk dan in onze webshop naar onze akoestische oplossingen.

Wil je het verbeteren van de akoestiek liever door ons laten doen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

akoestisch plafondeiland restaurant akoestiek op werk